Završena prva radionica „Dekupaž tehnika“ u sklopu kreativnih radionica

26. listopada 2020. završena je prva kreativna radionica u sklopu projekta „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“. Pod stručnim vodstvom moderatora kreativnih radionica, Maria Ćuturića, radionice su započele 05. listopada, a osobe starije od 65 godina sa područja općine Staro Petrovo Selo imale su mogućnost upoznati se jednom od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta, dekupaž tehnikom.

Dekupaž je umjetnička tehnika dekoriranja predmeta, namještaja ili stakla komadima papira ili salveta koja predstavlja pravu umjetnost, a običan ili stari predmeti čine ljepšima. Za dekupaž tehniku potrebno je minimalno ulaganje u materijal i maksimalna posvećenost. Na kraju, predmet izgleda poput umjetničkog djela.

Sudionici radionice su naučili osnovne dekupaž tehnike, što im je potrebno od materijala za dekupaž, te su ukrašavali predmete od drveta i stakla lijepljenjem salveta. Koliko je dekupaž  zabavan i jednostavna način za ukrašavanje bilo kog predmeta, pokazuju krajnji rezultati polaznika, koji predstavljaju pravu umjetnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *