Uspješna provedba i redovito izvještavanje o napretku projekta „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“

Uspješnost projekta mjeri se pravilnom i kvalitetnom provedbom, koja je u skladu s Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava i koja jamči da neće doći do povrata novca ili financijskih korekcija zbog pogrešaka učinjenih prilikom provedbe. Kvalitetu provedbe pospješuje kontinuirana i pravodobna komunikacija svih organizacija i aktera koji sudjeluju u provedbi projekta. Na taj način će se osigurati potrebna razmjena informacija i dokumentacije potrebne za redovito izvještavanje o napretku projekta. Svega toga je svjesna i Općina Staro Petrovo Selo, koja od 27.srpnja 2020. provodi dvogodišnji projekt Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici, u suradnji s partnerima, i to u sklopu poziva „Širenje mreže socijalnih usluga – faza 1“. Zahtjevi za nadoknadom sredstava redovito se pripremaju i dostavljaju Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (koji u ovom slučaju ima ulogu Posredničkog tijela razine 2), prema unaprijed utvrđenom rasporedu, i to svaka 3 mjeseca. Valja napomenuti kako su dosadašnji Zahtjevi za nadoknadom sredstava odobreni od strane PT2, a tome u prilog ide i dobra komunikacija i suradnja s project managerima u Posredničkom tijelu razine 2. Financijska sredstva troše se u skladu s Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, i na one aktivnosti koje su određene Prijavnim obrascem A, odnosno cjelokupnim Ugovorom.

Vjerujemo da će se uspješna suradnja sa svim sudionicima uključenima ovaj projekt nastaviti i da ćemo nastaviti nizati uspjehe u daljnjoj provedbi projekta.

Podsjetimo, Općina Staro Petrovo Selo već 10 mjeseci provodi projekt koji se odnosi na razvoj i povećanje kvalitete socijalnih usluga za starije osobe kroz njihovo uključivanje u kreativne i rekreativne aktivnosti, aktivnosti zborskog pjevanja, pravnog savjetovanja, usluge prijevoza i pratnje. U okviru projekta provedena je adaptacija prostora koji je, između ostalog, namijenjen za provedbu projektnih aktivnosti, ali i aktivnosti za starije po završetku projekta, čime će se osigurati održivost rezultata. Također, cilj projekta je ojačati članove obitelji ovisnih starijih osoba za skrb o starijima i nemoćnima i za usklađivanje njihovog privatnog i poslovnog života, te osnažiti kapacitete stručnjaka za pružanje socijalnih usluga za starije osobe. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.767,78 kn, a traje od 27. srpnja 2020. do 27. srpnja 2022.godine. Projekt se provodi u partnerstvu s: Općom bolnicom Nova Gradiška, Centrom za socijalnu skrb –  Nova Gradiška, Udrugom Matice hrvatskih umirovljenika Općine Staro Petrovo Selo te Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *