Usluge besplatnog prijevoza za osobe starije životne dobi u sklopu projekta „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“

Kako bi se osobama starije životne dobi osigurala veća samostalnost u izvršavanju obaveza i omogućio što dulji ostanak u njihovom domu bez narušavanja kvalitete života potrebno im je pružiti usluge koje nedostaju u njihovoj zajednici. Do sada je više od 50 osoba starije životne dobi ostvarilo uslugu besplatnog prijevoza i pratnje kroz projekt „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“. Mogućnost besplatnog prijevoza i pratnje imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Općine Staro Petrovo Selo. Kako bi se ublažila socijalna isključenost starijih i nemoćnih osoba i smanjila prometna izoliranost, kroz projekt je nabavljeno vozilo i zaposlena vozačica. Gospođa Neda od ponedjeljka do petka pruža uslugu prijevoza i pratnje starijim i nemoćnim osobama koje žive u samostalnom kućanstvu i prometno izoliranim naseljima te si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao, na primjer, odlazak liječniku, na terapije, do ljekarne, trgovine, institucija socijalne skrbi i na društvene aktivnosti koje se održavaju u sklopu projekta.

Ova aktivnost pridonosi kvaliteti života i rješava jedan od ključnih problema starije populacije na području Općine koja živi u samostalnom kućanstvu, u prometno izoliranim naseljima gdje ne postoji javni prijevoz, te su osuđeni na stalni boravak u kući i ne mogu sudjelovati u društvenim aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *