U sklopu projekta „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“ (UP.02.2.2.06.0030) nabavljeno vozilo za prijevoz korisnika

U sklopu projekta „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“ nabavljeno je vozilo za kvalitetno održavanje usluge prijevoza starijih osoba. Ukupna vrijednost nabavljenog vozila iznosi 119.997,35 kuna i u potpunosti je financirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Kako bi se prevladala prometna izoliranost korisnika nabava vozila iznimno je važan dio projekta. Korisnicima iz ruralnih područja će biti osiguran prijevoz i pratnja do doktora, institucija socijalne skrbi, trgovine, te će im se pružiti mogućnost sudjelovanja u projektnim aktivnostima.

Nabavom vozila povećat će se mobilnost i socijalna uključenost najranjivije skupine što je ujedno i temelji cilj projekta.

Projekt „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“ prijavljen je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca. Vrijednost projekta iznosi 1.499.767,78 kn, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *