Osvrt na provedbu projekta tijekom 2021. godine

Na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici uspješno smo priveli kraju 2021. godinu te sa zadovoljstvom možemo potvrditi kako implementacija i kvaliteta projekta i projektnih aktivnosti nije opala unatoč izazovima uzrokovanim epidemijom virusa COVID-19 koja traje gotovo dvije godine. Kako bi zadržali visoku razinu provedbe zamišljenih aktivnosti, Općina Staro Petrovo Selo prilagodila je njihovu implementaciju epidemiološkoj situaciji i preporučenim mjerama koje su bile ili su još uvijek na snazi unutar Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Poduzete mjere predostrožnosti posebno su važne uzimajući u obzir činjenicu da su pripadnici ciljane skupine osobe starije od 65 godina koje su krhkog zdravlja i o kojima treba voditi posebnu brigu prilikom održavanja zamišljenih aktivnosti.

Za samu provedbu projekta važno je napomenuti kako smo tijekom 2021. godine započeli s organiziranjem aktivnosti u svim projektnim elementima: pružanje usluge prijevoza i pratnje starim i nemoćnim osobama, organiziranje aktivnosti za prevladavanje socijalne isključenosti, pružanje usluga podrške članovima obitelji ovisnih osoba, osnaživanje stručnjaka koji skrbe o starijim osobama, uz one elemente koji su bili neophodni prilikom samog početka projekta poput promidžbe i vidljivosti, odnosno upravljanja projektom i administracije. To nam je osobito važno s obzirom da, osim starijih i nemoćnih osoba u riziku siromaštva, kao projektne pokazatelje imamo članove obitelji ovisnih starijih osoba te stručnjake koji sudjeluju u osposobljavanju čije je sudjelovanje u projektu definirano projektnim ciljevima. Aktivnosti namijenjene članovima obitelji i stručnjacima provode su u obliku radionica i edukacija na kojima se radi na jačanju njihovih sposobnosti i vještina za skrb o starijim osobama.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, u iznosu od 1.499.767,78 kn, u trajanju od 24 mjeseci. Intenzitet potpore je 100 %.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *