Pripreme za nadolazeći blagdan Božića

Na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici dnevne aktivnosti u mjesecu prosincu posvetili smo pripremi za nadolazeći blagdan Božića i Nove godine. Posljednji mjesec u godini često se navodi kao jedan od najstresnijih zbog isprepletenosti privatnih i poslovnih obveza, odnosno zadaća koje trebamo obaviti za naše najbliže poput kupovine poklona te ukrasa domova u duhu Božića. Usprkos pretrpanim dnevnim rasporedima važno je održati redoviti stupanj fizičke aktivnosti kako bi se osobe mogle nositi sa svim zahtjevima koje se nalaze pred njima u nadolazećem razdoblju. Zato smo i u mjesecu prosincu našim korisnicima omogućili uslugu rekreacije na kojoj osobe starije životne dobi imaju priliku provoditi više vremena jedni s drugima te jednako tako osjećati se bolje nakon provedenih vježbi i rekreacije. Osim jačanja njihova duha, projektom želimo naglasiti i važnost redovite tjelovježbe i fizičke aktivnosti kako bi se prevenirale eventualne bolesti koje su česte pogotovo kod osoba starije životne dobi, a nastaju uslijed pada temperatura i boravka u zatvorenim prostorima.

Jednako tako, iskoristili smo kreativne radionice kako bismo izradili ukrase kojima smo uredili prostorije Općine Staro Petrovo Selo i stvorili prigodnu atmosferu u kojoj su korisnici izveli božićnu pjesmu „Radujte se narodi“. Izvedba je osmišljena i snimljena u zajedničkoj suradnji voditeljice zborskog pjevanja i naših korisnika, a pridonijela je ionako visokom stupnju zadovoljstva koje krasi svaku dosadašnju provedenu aktivnost. Razdoblje Božića i Nove godine je vrijeme mira i spokoja koje treba biti posvećeno obitelji i najbližima te smo uvjereni da ćemo našim korisnicima pružiti dovoljno topline kako bi u narednim danima ispunili vlastite ciljeve, ali i ugodili onima do kojih im je najviše stalo.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn. Intenzitet potpore je 100%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *