Održana kreativna radionica s motivom Uskrsa

Predblagdansko razdoblje uvijek je namijenjeno izradi različitih ukrasa, dekoracija i poklona koji će krasiti prostorije naših domova i ureda te uveseliti naše najbliže, prvenstveno članove obitelji i prijatelje. Jednako tako, prilikom obilježavanja blagdana, posebnu pozornost trebamo posvetiti našim roditeljima, bakama, djedovima i onim starijim osobama koje nemaju zadovoljstvo i mogućnost obilježiti blagdansko razdoblje u okruženju i toplini svojih obitelji. Tako su ovoga puta naši krajnji korisnici, na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici, posljednju kreativnu radionicu održanu prije Uskrsa iskoristili za osmišljavanje i izradu prigodnih dekoracija s motivima nadolazećeg blagdana i na taj način pridonijeli stvaranju ugođaja zajedništva i topline u ovom nesigurnom razdoblju, kada nam je svima potrebna bliskost, uvažavanje i razumijevanje.

S obzirom da su naši krajnji korisnici osobe starije životne dobi, radionica je poslužila njihovom međusobnom povezivanju, unaprjeđenju interakcije, te razmjeni iskustava iz nekih prijašnjih razdoblja, s ciljem sprječavanja osjećaja usamljenosti i izoliranosti koji su, nažalost, vrlo česti među starijim osobama, kako tijekom cijele godine, tako i prilikom proslave blagdana. Osim društvene komponente održane projektne aktivnosti, radionica je bila usmjerena ka povećanju kreativnog izražavanja polaznika. Na taj su način krajnji korisnici imali priliku iskoristiti i unaprijediti već postojeće kreativne potencijale, te usvojiti nove tehnike izrade blagdanskih poklona i ukrasa, poput inovativnih oblika ukrašavanja pisanica, uskrsnih košarica i ostalih prigodnih dekoracija s uskrsnom simbolikom.

Dekoracije će biti iskorištene za ukrašavanje prostorija općine Staro Petrovo Selo i njihovih domova. Ovim putem svim sudionicima radionice i ostalim korisnicima projekta, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, ispunjen srećom i proveden s najmilijima.

Projekt je prijavljen u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 1.499.767,78 kn, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *