Održan jednodnevni izlet u Kopački rit

U sklopu elementa 2, Organiziranje aktivnosti za prevladavanje socijalne isključenosti, na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici, Općina Staro Petrovo Selo zajedno sa svojim partnerima provodi broje djelatnosti koje za cilj imaju osigurati aktivnosti i prostor za osobni razvoj 100 starih i nemoćnih osoba s područja Općine koje su u riziku od siromaštva. Time dolazi do povećanja socijalne uključenosti pripadnika ciljane skupine, odnosno do smanjenja pritiska na institucije jer potrebe mještana bivaju adresirane samim projektom te aktivnostima koje su predviđene. Neke od aktivnosti koje provodimo unutar projektnog elementa 2 su kreativne radionice, vježbe rekreacije, radionice zborskog pjevanja, pravna savjetovanja, te redovni zdravstveni pregledi. Time pripadnicima ciljane skupine istovremeno pružamo mogućnost tjelovježbe, sprječavamo kognitivnu deterioraciju i dajemo zdravstvene savjete o problemima s kojima se susreću. Osim toga, projektom su predviđene i jednodnevne aktivnosti poput organiziranja izleta u obližnja mjesta tijekom kojih se naši korisnici imaju priliku pobliže upoznati i družiti u nešto drugačijem okruženju.

Tijekom mjeseca lipnja organiziran je izlet u Kopački rit koji je drugi po redu takav izlet nakon onog održanog prošlog ljeta u Bizovačkim toplicama. Toplije i stabilnije vrijeme, odnosno povoljnu epidemiološku situaciju glede virusa COVID-19 odlučili smo iskoristiti kako bi promijenili sredinu te se pobliže upoznali s ljepotama koje pruža Kopački rit. Naravno, usluga ove aktivnosti bila je sadržajna i potpuna te smo tako našim korisnicima osigurali ručak i ostale potrebe tijekom izleta kako bi se što ugodnije osjećali te da doživljaj ove zajedničke aktivnosti bude cjelovit. Nakon povratka nastavili smo s provedbom ostalih dnevnih aktivnosti koje su prethodno navedene, a uskoro nas očekuje još jedan izlet i to opet u Bizovačke toplice kako bi se naši sumještani mogli osvježiti kupanjem tijekom ovog vrućeg ljeta koje je tek započelo. Fotografije s izleta u Kopačkom ritu možete pronaći u nastavku.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn. Intenzitet potpore je 100%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *