Godina dana provedbe projekta

Prošlo je više od godinu dana od početka provedbe projekta Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici kojeg je Općina Staro Petrovo Selo prijavila u sklopu poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1. Partneri na projektu su Opća bolnica Nova Gradiška, Centar za socijalnu skrb – Nova Gradiška, Udruga Matice hrvatskih umirovljenika Općine Staro Petrovo Selo, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška. Dosadašnja provedba i suradnja s partnerima, kao i sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, u ovom slučaju Posredničkim tijelom razine 2, pokazala se iznimno uspješna, te možemo zaključiti kako su u prethodnom razdoblju ispunjeni svi preduvjeti potrebni za kvalitetnu implementaciju projektnih aktivnosti, što uključuje i uredno posloženu i sačuvanu projektnu dokumentaciju koja je sastavni dio administrativnog i financijskog dijela provedbe projekta. Nadamo se kako će se kvalitetna suradnja s partnerima i Posredničkim tijelom razine 2 nastaviti i tijekom naredne, ujedno posljednje godine provedbe projekta.

Projektne aktivnosti namijenjene jačanju pripadnika ciljane skupine podijeljene su u četiri skupine: pružanje usluga prijevoza i pratnje starim i nemoćnim osobama, organiziranje aktivnosti za prevladavanje socijalne isključenosti, pružanje usluga podrške članovima obitelji ovisnih osoba, osnaživanje stručnjaka koji skrbe o starijim osobama. U okviru navedenih skupina provode se različite, ali međusobno povezane aktivnosti čija je svrha, osim jačanja pripadnika ciljane skupine, osigurati i osnažiti provedbene kapacitete Općine Staro Petrovo Selo kako bi se socijalne usluge namijenjene starim i nemoćnim osobama nastavile organizirati i pružati nakon završetka projekta. No provedba aktivnosti nije usmjerena isključivo na području Općine Staro Petrovo Selo, stoga smo ovaj mjesec organizirali jednodnevan izlet u Bizovačke toplice na kojem su naši korisnici imali priliku pobliže se upoznati i razmijeniti životna iskustva, naravno, uz poštivanje mjera uzrokovanih krizom COVID-19.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn, u trajanju od 24 mjeseci. Intenzitet potpore je 100%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *