Aktivnosti za prevladavanje socijalne isključenosti

Na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici organiziramo i implementiramo nekoliko oblika ili setova različitih aktivnosti kojima adresiramo potrebe krajnjih korisnika, odnosno pripadnika ciljane skupine. Raspored provedbe aktivnosti osmišljen je na način da svaki set prati onaj prethodni, prema sadržaju i načinu izvođenja, te da postoji logička poveznica između onih aktivnosti koje su namijenjene osobama starije životne dobi, njihovim obiteljima i stručnjacima koji pružaju socijalne usluge. Jednako tako, iznimno nam je važno osigurati prikladne uvjete pri samom provođenju aktivnosti, uzevši u obzir epidemiju virusa COVID-19, te stoga poduzimamo preventivne mjere kako bi svim sudionicima omogućili nesmetano i sigurno sudjelovanje na svim radionicama ili edukacijama. Jedne od najvažnijih aktivnosti zasigurno su one za prevladavanje socijalne isključenosti starijih i nemoćnih osoba kojima nastojimo osigurati prostor i uvjete za njihov osobni razvoj s ciljem minimiziranja rizika od siromaštva.

U tu svrhu odlučili smo organizirati aktivnosti poput kreativnih i rekreativnih radionica, radionica zborskog pjevanja, usluge pravnog savjetovanja i usluge brige o zdravlju. Osim toga, u sklopu ovog seta aktivnosti provedena je i adaptacija prostora Općine Staro Petrovo Selo, te je organiziran jednodnevan izlet za krajnje korisnike u Bizovačke toplice. U narednom razdoblju planiramo organizirati edukaciju „Kako komunicirati s gluhim osobama“ na kojoj će biti predstavljeni načini nošenja s gluhoćom i mogućnosti kako prevladati prepreke s kojima se gluhe osobe susreću u svakodnevnom životu. Navedenim aktivnostima želimo podići kvalitetu života starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Staro Petrovo Selo te osigurati usluge koje su dotad bile nedostupne pripadnicima ciljane skupine.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn, u trajanju od 24 mjeseci. Intenzitet potpore je 100%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *